Кападокия

Транспорт
Автобус
Продължителност
6 дни / 5 нощувки
Дати на отпътуване
16.05.2023 г.,   30.05.2023 г.,   13.06.2023 г.
Програма
• Ден 1 » Плевен – Истанбул 550 km
Отпътуване от ПЛЕВЕН в 4.00 ч. , ЛОВЕЧ - 4.30 ч. , СЕВЛИЕВО – 5:15 ч., ГАБРОВО – 5:30 ч. по маршрут Капитан Андреево - Истанбул. Посещение на МОЛ и аквариум ,,Aqua Florya ” – търговски и развлекателен център, разположен на площ от 45 000 кв.м с 64 аквариума и разнообразие на морски обитатели с представители на повече от 1 500 вида от Червено, Черно и Мраморно море, Егейско море, Суецкия и Панамския канал. На територията на търговския център са разположени 145 магазина на световноизвестни марки, обширни тераси с изглед към морето и прекрасни алеи за разходка . Настаняване в хотел. Нощувка.

• Ден 2 » Истанбул - Соленото езеро – Кападокия 760 km
Закуска. Ранно отпътуване за Кападокия. По пътя – фото пауза на Соленото езеро, второто по големина в Турция, разположено на 905 м надморска височина. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

• Ден 3 » Кападокия - Юргюп - Дервент – Гьореме - 100 km
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия – известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години. Посещение на Музея на открито в Гьореме - / Голям комплекс от скални църкви - населявани от древни времена. Според местната легенда, на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепоста Уч Хисар – най- високото вулканично образувание; Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците. Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечеря. По желание - фолклорна вечер в популярния ресторант в Кападокия "Яшарбаба". Нощувка.

• Ден 4 » Кападокия – Анкара 330 km
Възможност за разходка с балон /при подходящи метеорологични условия/. Закуска. Отпътуване за Анкара - столица на Република Турция и един от най - оживените градове в страната. Туристическа програма: Музеят на малоазиатската цивилизация; Мавзолеят на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

• Ден 5 » Анкара – Истанбул - 440 km
Закуска. Отпътуване за Истанбул. Свободно време в най-големия град на Турция с възможност за посещение на Капалъ Чарши или разходка с корабче по Босфора. Обиколката започва с Европейския бряг на Босфора: новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, квартал „ Ортакьой ” – любимо място на истанбулската младеж, отбранителните крепости „Румели Хисар” и „Анадолу Хисар”, Кулата на девицата, летният султански дворец „Бейлербей” и др.
Нощувка.

Ден 6 » Истанбул – Плевен -
Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратък престой в Одрин с възможност за пазар. Късно вечерта пристигане в гр. Плевен.

Допълнителна информация
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус ;
2 нощувка със закуска в хотел *** в Истанбул;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Кападокия;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Анкара;
Лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;
Водач-екскурзовод от България;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходка с корабче по Босфора (1ч. и 15 мин) – 20 евро;
Фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия "Яшарбаба" – 30 евро;
Разходка с балон над Кападокия - между 150 и 200 евро;
Музея на Малоазиатските цивилизации (55 TL) , подземния град Каймаклъ (60 TL), скалните църкви в Гьореме (54 TL) и Учхисар (20 TL);

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 20 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:
• Депозит 100 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване;
• Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;
• Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по реда на записване;

Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума при:
• анулирана програма от туроператора;
• затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;