Кападокия – „ Земя на красивите коне “

Транспорт
Автобус
Продължителност
6 дни / 5 нощувки
Дати на отпътуване
03.09.2024 г.,   01.10.2024 г.
Запитване
Цена от
615 лв.
Програма
  • 1 ден / Бурса
Отпътуване от Плевен в 02.00 ч. Привечер пристигане в Бурса- наричан още „Зелената Бурса“. Разглеждане на забележителностите на града - Керван сараите в центъра и най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част. Панорамната площадка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

  • 2 ден / Бурса – Ескишехир
Закуска. Отпътуване за Ескишехир. Разходка в историческия център – Одунпазарь с цветните къщи и тесните улички. В комплекса се намира Базарът на изкуствата, където можете да купите интересни сувенири. Разходка край река Порсук, където се предлагат гондоли, много наподобяващи на венецианските. Отпътуване за Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

  • 3 ден / Кападокия
Преди изгрев слънце може да се насладите на невероятния пейзаж на Кападокия от птичи поглед – включете се в екскурзията с балон и вижте как околността се събужда под първите утринни лъчи. Връщане в хотела за закуска.
Целодневна екскурзия в Кападокия – известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години. Посещение на Музея на открито в Гьореме - голям комплекс от скални църкви населявани от древни времена. Разглеждане на крепостта Уч Хисар – най- високото вулканично образувание; Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците. Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечеря. По желание – фолклорна вечер с ориенталска музика. Нощувка.

  • 4 ден / Анкара
Закуска. Отпътуване за Анкара. По пътя – фото пауза на Соленото езеро, второто по големина в Турция, разположено на 905 м надморска височина. Пристигане в Анкара. Обиколка с посещение на Цитаделата – най-старата част на града, свободно време в Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на Турската република”. Вечеря. Нощувка.

  • 5 ден / Истанбул
Закуска. Отпътуване за Истанбул. Свободно време в най-големия град на Турция с възможност за посещение на Египетския пазар и разходка с корабче по Босфора. Обиколката започва с Европейския бряг на Босфора: новият султански дворец „ Долмабахче “, „ Чираан Палас “ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, квартал „ Ортакьой ” – любимо място на истанбулската младеж, отбранителните крепости „ Румели Хисар ” и „ Анадолу Хисар ”, Кулата на девицата, летният султански дворец „ Бейлербей ” и др. Настаняване в хотел. Нощувка.
  • 6 ден /
След закуска отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в гр. Плевен.Допълнителна информация
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус ;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Бурса ;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Кападокия;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Анкара;
1 нощувка със закуска в хотел *** в Истанбул ;
Лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица до 64г., с лимит на отговорност 10 000 EUR;
Водач-екскурзовод от България;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходка с корабче по Босфора (1ч. и 15 мин) – 22 евро
Фолклорна вечер в местен ресторант в Кападокия – 35 евро
Разходка с балон над Кападокия - 200 / 240 евро
Автентичен ритуал на Дервиши с танца Сема - 25 евро
Обяд в Кападокия – 10 евро
Джип сафари - по пътя на балоните – 35 евро

Музея на Малоазиатските цивилизации ( 12 евро) , подземния град Каймаклъ (13 евро ), скалните църкви в Гьореме ( 20 евро) и Учхисар (250 TL);

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 20 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:
• Депозит 100 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване;
• Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;
• Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по реда на записване;